Veelgestelde vragen

Omdat iedereen recht heeft op betaalbare lucht, willen we graag onze kennis delen.

Wat moet u weten of wat vroegen onze klanten zich af over ventilatie onderhoud en ventilatie reinigen.

Ventilatiekanalen reinigen

Moeten ventilatiekanalen gereinigd worden?

Ja. De tijdspanne ervan hangt af van de locatie van de woning en de inwoners. In de veronderstelling dat u uw woning ook wel reinigt is een kanaal niet anders. Het verplaats verse lucht naar uw woning door middel van en luchtkanaal welke u dan inademend  (10.000 liter per dag) en verplaatst uw vervuilde lucht uit uw woning, Het spreekt dus voor zich dat beide kanalen verontreinigd kunnen worden. Fijn stof en ongedierte vinden we al snel in de toevoerkanalen en haren,huidschilfers in de afzuigkanalen. Het niet reinigen kan niet enkel een invloed hebben op verlies van debieten, echter ook op gezondheid  als gevolg hiervan.

Niet al mijn ventielen zijn bereikbaar, is dat erg?

Een ventiel moet bereikbaar zijn al begrijpen we dat het esthetisch soms wat in de weg zit. We komen het regelmatig tegen dat men het wegwerkt in de keukenkast of achter een ingebouwde kast in de gang.Dit is dus niet onoverkomelijk , gelukkig hebben we genoeg ervaring en expertise om u hierin bij te staan. 

Kunnen jullie flexibel reinigen ?

Ja, wij hebben ervaring met alle type kanalen. Flexibel raden we niet naar, helaas werd dit in de beginfase veel aangeprezen. Hierdoor hebben we onze ervaring wel kunnen opbouwen over de jaren. kijk zeker op onze foto pagina.

Ventilatie onderhoud

Moet ventilatie onderhouden worden?

Ja, ieder ventilatie toestel moet onderhouden worden. De tijdspanne kan echter variĆ«ren, we raden aan de fabrieksvoorschriften te volgen.  

Heb ik filters in mijn ventilatiesysteem?

Welke en of u filters hebt hangt van uw ventilatiesysteem af. Twijfelt u ? Bezorg ons gewoon een foto van uw toestel en wij zeggen uw welke filters compatibel zijn voor uw ventilatiesysteem.

Wat kan ik zelf doen?

Eerlijk? Veel dat u en uw geliefde ten goede komt. Regelmatige filtercontrole en vernieuwen zodra u twijfelt aan de kwaliteit. (minimaal 1x per jaar, dit varieert naar gelang locatie van de woning en het leefpatroon van de inwoners) Verder kan u naargelang uw toestel en uw eigen handigheid veel doen, wij raden u aan een onderhoud aan te vragen en onze technici zal u ter plaatste stap per stap tonen wat u kan doen.

Hoe lang duurt een onderhoud?

Dat hangt uiteraard af van je systeem type zelf . Wij vragen nieuwe klanten toch een 2 tal uur te voorzien , zodat we echt alles kunnen inspecteren en bijsturen waar mogelijk.

Lawaai?

Maakt uw ventilatie plotseling meer lawaai als vroeger, dan kan een onderhoud misschien de oorzaak vinden en oplossen. Uiteraard is dit geen garantie voor toestellen die jaren niet onderhouden zijn.

Geurhinder

Geurhinder kan diverse oorzaken hebben .Vanaf wanneer ervaart u het? Kan u het linken aan een andere activiteit in de woning bv kookgeuren in de slaapkamer. Een ventilatie onderhoud kan dit verhelpen als de oorzaak zit in luchtlekken warmtewisselaar, debietverlies door vervuiling, verstopping in het toestel zelf.

Veelgestelde vragen

Wenst u informatie over een ventilatie onderhoud, of hebt U vragen?

Contacteer ons
star
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x