Meteen naar de inhoud

Ventilatie

Waarom een ventilatie onderhoud en reiniging van luchtkanalen niet overbodig is?

Een verstopte neus, concentratieproblemen of hoofdpijn: de oorzaak is vaak onzuivere lucht. De belangrijkste reden spreekt voor zich dat is je eigen gezondheid en die van de andere inwoners. Een standaard verluchtingssysteem is ontworpen om 10à14L per dag aan vocht uit de woning te evacueren.Een slecht ingeregeld (in onbalans systeem) of niet onderhouden verluchting kan er  voor zorgen dat het vocht niet weg kan en, iets of iemand betaald daar er de prijs voor . Misschien wel je gezondheid door een verlaagde lucht kwaliteit. Veel klachten worden pas na jaren aanslepen gelinkt aan slechte ventilatie,zoals bepaalde astma of allergieën en  zie ook het “sickbuildingsyndroom”.Je comfort door koude tocht vorming, warmte verlies of geluidoverdracht zowel spraak als van de motor het ventilatiesysteem zelf. Ook je woning kan door condensvorming schimmels ontwikkelen of in de badkamer loopt het water soms van de muren.Maar ook je portefeuille sluipt hiermee tussen , plots blijkt die nieuw zuinige ketel toch zo zuinig niet te zijn ? maar klopt dit wel? Nee , je kan tot 25% warmte verliezen per ruimte met een slechte verluchting.We trachten steeds onze woning energiezuinig te maken, daarom bouwen we nu luchtdicht en is ventilatie zo belangrijk. Teveel mensen zetten hun ventilatiesysteem af hierdoor kan je het proces versnellen van bacterieontwikkeling, het is immers de beste plaats in huis lekker warm en weg van iedereen.Om een gezond klimaat te creëren in huis is uw ventilatie onderhoud ontzettend belangrijk.

Gezond wonen doet u zo

+ Analyse van de luchtkwaliteit
+ Overzichtelijke offerte op maat
+ Reiniging & onderhoud ventilatie door topteam
+ Evaluatie & certificaat van reiniging
+ Jaarlijkse opvolging

Ventilatie

Onderhoud

Ventilatie onderhoud

Wist je dat een slecht verluchte ruimte:

+ condensvorming veroorzaakt
+ een broeihaard voor schimmels is
+ tot 25% warmte verliest
+ koude binnenkomt
+ leidt tot een hogere 
energiefactuur

Ventilatie onderhoud 

Luchtkanalen reinigen of ventilatiesystemen onderhouden, op het eerste zicht lijkt dit allemaal overbodig, maar niets is minder waar.

Wist je dat een slecht onderhouden verluchtingssysteem niet alleen invloed heeft op jouw gezondheid maar ook op het wooncomfort en de energiefactuur?

Een zwak afgesteld ventilatiesysteem of een slecht onderhouden luchtkanaal, kan ervoor zorgen dat vocht jouw huis niet kan verlaten.
Hierdoor gaat de gezondheid van je gezin stiekem achteruit.

Een lage luchtkwaliteit kan astma en verschillende allergieën veroorzaken.
Veel van die klachten worden pas na jaren aanslepen gelinkt aan een slechte ventilatie, maar dan is het natuurlijk al te laat.

Een tweede grote factor waarom een onderhoud belangrijk is, is wooncomfort.

Dus als je energiezuinig wil
wonen, belang hecht aan 
wooncomfort en gezond wil leven, dan is luchtdicht bouwen en
een goed onderhouden ventilatiesysteem een
echte must!

Over welk ventilatiesysteem beschikt u ?​

C

We halen mechanisch de lucht uit de woning.  U vind dan meestal ventielen/roosters (plafond/muur/vloer)  terug op volgende locaties :

 • Wc
 • Badkamer
 • Keuken 
 • Berging
 • Gang
 • Eventueel dressing

 

U hebt meestal geen filters en hebt raamroosters in de woon/slaapkamer. De toestellen zijn niet zo groot en beschikken over 1 ventilator. U hebt 1 afblaas van vervuilde lucht van binnen naar buiten.

Ps. een ontvochtiger is een C systeem.
U onttrekt lucht/vocht uit de woning. Dit
kan in combinatie zijn met een buizen traject of
een
vrijstaand wandtoestel , dit bevind zich dan in het lokaal waar
het vocht probleem voorheen was.
 

D

We halen mechanisch de lucht uit de woning en blazen op mechanisch verse lucht in de woning. U vind dan meestal ventielen/roosters (plafond/muur/vloer)  terug op volgende locaties :

 • Wc
 • Badkamer
 • Keuken
 • Eventueel dressing 
 • berging
 • Gang

EN

 • Slaapkamer
 • Woonkamer
 • Studeerkamer
 • Gang

 

U toestel heeft 2 filters die u jaarlijks dient te vernieuwen , U hebt 2 connecties met buiten één afblaas vuile lucht van binnen naar buiten, en één inblaas verse lucht van buiten naar binnen.

Merken waar we graag aan werken en waar we niet achterstaan. Staat uw toestel er niet op? Aarzel niet en contacteer ons, we houden van een uitdaging.

Hebt u nog vragen?

Wij maken graag tijd voor u vrij.

Dexair uw ventilatie luchtexpert

Adem puur , adem zuiver.

Diensten

Onze pijlers

Contact gegevens

Wij gebruiken cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden, er zit geen persoonlijke informatie in. Wij delen je informatie niet met derden en gebruiken deze niet voor marketingdoeleinden je zal dus geen reclame van ons te zien krijgen. We gebruiken de informatie enkel om de website en het gebruiksgemak te verbeteren. Door het gebruik van onze website gaat u akkoord hiermee.  Meer info