31 maart 2017

Ventilatie onderhoud: waarom u uw ventilatiesysteem regelmatig moet reinigen

Niets is belangrijker dan een aangename leefomgeving voor u en uw gezin. Een zuivere luchtkwaliteit is daarbij prioritair. Het niet onderhouden van uw ventilatiesysteem creëert namelijk een ideale voedingsbodem voor het micro-organismen zoals bacteriën en schimmels. In uw ventilatie verstopt vuil zich achter de kleinste hoekjes, bij schroeven en moeilijk bereikbare bochten. Een kanaal wordt meestal bevuild door verschillende factoren:

  • Slechte buitenlucht
  • Geen of slechte filters
  • Stof
  • Vochtig (zoals condens, douchestoom, etc.)

Preventief ventilatie onderhoud

Het rendement van uw installatie gaat zo ook achteruit, waardoor de er tocht kan ontstaan of uw ventilatie minder lang meegaat. Dit gaat vaak gepaard met energieverlies van uw woning en onnodige kosten. Niet enkel uw woning maar ook uw lichaam kan schade oplopen. Dit noemen we vaak het sick building syndrome. Last van hoofd- of keelpijn, vermoeidheid of geïrriteerde ogen?

Preventief onderhoud van uw ventilatiesysteem en luchtkanalen reinigen loont zich dan ook zeker en vast de moeite voor uw veiligheid en gezondheid. Filters vervangen of de ventielmonden reinigen met een stofzuiger is altijd aan te raden.

Contacteer ons voor meer informatie

Ventilatie onderhoud: waarom u uw ventilatiesysteem regelmatig moet reinigen Meer items
star
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x