Meteen naar de inhoud

Informatie Flash Augustus 2021

Muggen en ventilatie

Deze informatie flash is voornamelijk voor mensen met een D-systeem , u haalt lucht van buiten naar binnen. U beschikt dus over ventilatie in de woon-slaap-studeer-kamer bovenop de wc-keuken-badkamer, etc.  Indien u over een C-systeem beschikt is dit schrijven minder van toepassing op uw installatie, enkel bij te laag debiet kan dit voorkomen.(Neem dan even contact op.)

Waarom te laat zijn als u ook gewoon op tijd kan zijn.

Muggen en ventilatie 

De zomer is al halfweg , en die was zeker zo apart als het afgelopen jaar.

We stellen vast dat met het veranderen van het seizoen dit ook een weerslag kan hebben op uw ventilatiesysteem.

Zo merkte onze technici op de vloer een aanzienlijke stijging in het aantreffen van het aantal klein ongedierte in de toestellen en zien we bij nieuwe aanvragen ook een stijging van deze klachten.

Op zich is dat allemaal zo gek niet  als je weet waarop muggen afkomen. De vervuilde lucht zoals omschreven moet afgevoerd worden met je ventilatiesysteem.  Als we dan nog eens naar de aanzuigconnectie met de buitenlucht kijken, op het dak of in de muur dichtbij bijvoorbeeld een dakgoot of een plat dak met nog wat water op.  Dan is het een logisch gevolg dat we meer muggen aantreffen.  Dit hebt uzelf misschien ook al gezien tijdens het vernieuwen van de filters.

Onder het motto voorkomen is beter als genezen willen we u attent maken op de gevolgen hiervan op uw ventilatietoestel.  Ze maken nestjes in het toestel en kunnen hierdoor ( OA luchtdruk) sensoren beschadigen of komen tot in de warmtewisselaar en zijn dan niet meer verwijderbaar. Dit resulteert in een verlaagd debiet en het vernieuwen van de warmtewisselaar.

Wat kan u doen

ontdek hier wat u al preventief kan doen voor uw ventilatiesysteem.

Gebruik originele filters, deze sluiten in het algemeen beter af. Er zijn zeker ook huismerken die goed zijn, doch let hier op dat er geen openingen meer zijn in het systeem. (zie voorbeeld hiernaast, meer dan een halve centimeter open t.o.v. de originele filters van zehnder) Informeer bij het bezoek van de technici indien u hier vragen over hebt. Stofzuig uw filters of vervang ze sneller dan normaal. Beschikt uw ventilatiesysteem over een muggenvanger , stofzuig deze zeker wat meer dan normaal. Bent u in de mogelijkheid de warmtewisselaar zelf te demonteren en te stofzuigen, doe dat dan even.

Wat doen wij voor u en wat kunnen wij voor u doen :

Serviceklanten

Beschikt u over een service contract basis of een all in, bekijk dan hier hoe wij u kunnen helpen.

U kan ons contacteren voor een kosteloze clean out van de muggen in het toestel. Opgelet dit vervangt het onderhoud niet, dit is enkel een extra service die we aanbieden ter bescherming van uw systeem. U kan zelf kiezen of u wenst dat het onderhoud ook uitgevoerd wordt of u gewoon verder gaat met uw normale cyclus.

Niet serviceklanten

Beschikt u over geen enkel samenwerkingscontract , bekijk dan hier hoe wij u kunnen helpen.

Je kan ons ook contacteren voor een clean out (45 euro exclusief btw , standaard btw voet is 21% doch indien u aan de voorwaarden voldoet kan u genieten van 6%) We reinigen je filters of plaatsen nieuwe indien u zelf over filters beschikt. (Tegen meerkost kunnen we op uw vraag ook filters voorzien.) Het toestel wordt opengedaan , warmtewisselaar gedemonteerd en gestofzuigd en als laatste gedesinfecteerd . Opgelet dit vervangt het onderhoud niet dit is enkel een extra service die we aanbieden ter bescherming van uw systeem.

*Typefouten en/of prijswijzigingen voorbehouden.                                           © copyright ET Dexair 2021

Dexair uw ventilatie luchtexpert

Adem puur , adem zuiver.

Diensten

Onze pijlers

Contact gegevens

Wij gebruiken cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden, er zit geen persoonlijke informatie in. Wij delen je informatie niet met derden en gebruiken deze niet voor marketingdoeleinden je zal dus geen reclame van ons te zien krijgen. We gebruiken de informatie enkel om de website en het gebruiksgemak te verbeteren. Door het gebruik van onze website gaat u akkoord hiermee.  Meer info